Mező Lili EB. bronza...

v, 2019-04-14 13:45 — admin
DSC_0704.jpg
DSC_0635.jpg
Több mint tíz éves folyamatmenedzselés után Mező Lili alig tizennyolc évesen életében először a felnőttek között bizonyíthatott Vilniusban a 2019. évi Shinkyokushin Európa bajnokságon.
Lili első küzdelme 20 másodperc alatt KO-val végződött. Ukrán ellenfelét ipponnal verte. Majd kicsit hosszabb időt adott litván ellenfelének akit 30 másodperc alatt szintén KO-val azaz ipponnal utasított maga mögé. A sorsolás sajnos nem az erőviszonyokat támogatva jött létre így egy ágra kerültek a favoritok és a kilencszeres EB. győztes Inga Mikstaite azaz "Ingute"következett hazai pályán.
Lili meghúzta többször is az oroszlán bajszát és rendkívül nehéz helyzetbe hozta a bajnokot. De végül a rutin győzött. és az első három perc döntetlenje után már a rutinos Inga irányította a küzdelmet amelyben foltokban tudott Lili -igaz továbbra is veszélyesen- beleszólni.
Lili ezzel a teljesítménnyel a dobogó harmadik helyén zárta az EB-t.

Köszönet támogatóinknak, segítőknek, Dr. Kovács Péternek, Dr. Rácz Leventének és Jászberény valamint Nagykáta Önkormányzatának a támogatást!
Köszönet Gedei Gábornak az Y Média vezetőjének aki végig forgatta az EB-t és filmet készít a felkészüléstől egészen az EB legszebb pillanatáig.

"Tét nélkül érkeztünk Litvániába. Lili 18 éves és most folyik a felnőtt nemzetközi mezőnybe történő integrálása. Mindenképpen szerettem volna ha küzd a súlycsoport nagy bajnokával. Ez megvalósult és sok tapasztalattal egyáltalán nem alárendel módon gazdagodtunk! A sorsolás elhibázott volt és így a magyar csapat vesztett egy ezüst érmet. Köszönet Ingának és edzőjének a nagyszerű küzdelmet. Nem volt egyszerű, hiszen Ingával évek óta nagyon jó a kapcsolatunk. Szóval érzelmileg is nehéz volt elvonatkoztatni. Ezúttal a rutin győzött.." Osu! Agócs Tibor

(tovább...)